Rondetafelgesprek ‘Werk in de platformeconomie’ – 16 november 2017


Menu
Loading...
Index

Op 16 november 2017 organiseert de vaste commissie voor SZW een rondetafelgesprek over ‘Werk in de platformeconomie’.

Het doel van dit rondetafelgesprek is om de snel groeiende tak van de deeleconomie nader te onderzoeken. Naast banen en een nieuw soort dienstverlening zijn er ook vragen over de positie van de medewerkers en het soort dienstverband. Bij het rondetafelgesprek staan de volgende vragen centraal.

  • Wat voor soort dienstverbanden hebben werkenden in de platformeconomie?
  • Wat is de relatie tussen de opdrachtgever en de werkende?
  • In hoeverre voldoet de huidige wetgeving?
  • Wat is de verhouding tussen flexibiliteit en zekerheden voor zowel werkgever als werkende? Wat is de rol van de overheid daarbij?
  • Wat zijn de goede en minder goede ervaringen uit de praktijk? Wat zijn mogelijke verbeteringen?

Voor dit rondetafelgesprek zijn drie groepen met vijf deelnemers uitgenodigd: werkenden, bedrijven en wetenschappers / overige experts. Klik hier voor het programma met de sprekers van dit rondetafelgesprek.

Op woensdag 6 december 2017 vond het vervolg van het rondetafelgesprek plaats. Er kwam een vertegenwoordiger (die op 16 november verhinderd was) van Deliveroo aan het word.

De Tweede Kamercommissie voor SZW roept mensen op hun ervaringen te delen: platformeconomie@tweedekamer.nl

→ Bekijk de (video)weergave van deze rondetafelgesprekken (in Internet Explorer):

 

 

→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Rens Lieman (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van CNV Vakcentrale (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van FNV (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van VNO-NCW en MKB Nederland (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van SmartSharing (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van OSB, CNV en FNV Schoonmaak (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper met bijlage t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Foodora (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Deliveroo (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Takeaway.com/Thuisbezorgd.nl (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Temper (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Part-up (L. Waling) (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van VCP (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van ONL voor Ondernemers (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van de Universiteit van Amsterdam/Stibbe (J.M. van Slooten) (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Werkspot (R. Egas) (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van Helpling (M. van Os) (website Tweede Kamer
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van ABU (J. Koops) (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van de Universiteit Utrecht (K. Frenken) (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van de Vrije Universiteit (W.H.A.C.M. Bouwens) (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de gespreknotitie t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van het Rathenau Instituut (website Tweede Kamer)
→ Klik hier voor de position paper t.b.v. rondetafelgesprek Werk in de platformeconomie van AVV (website Tweede Kamer)

View all news

Back to Platformarbeid


Team
Jaap van Slooten
Partner Amsterdam at Stibbe
Amsterdam
Helene Maks
Senior Professional Support Lawyer Amsterdam at Stibbe
Amsterdam
Emma van der Vos
Research Associate at Stibbe
Jorinde Holscher
Junior Associate Amsterdam at Stibbe
Amsterdam