Platformarbeid - Overzicht van werkplatforms


Laatst bijgewerkt op 24 juni 2020

Inleiding

Op deze pagina staat een overzicht van Nederlandse, internationale en buitenlandse werkplatforms, zoals Deliveroo, Helpling en Uber. Deze werkplatforms zijn voorzien van een korte omschrijving met een link naar de algemene voorwaarden en indien beschikbaar de contracten van het betreffende werkplatform.

Artboard 3 groot_1342x206

Airtasker

"Get more done"

Airtasker is een platform waarop opdrachtgevers allerlei verschillende opdrachten kunnen plaatsen, van schoonmaken tot webdesign. Via de app of website van Airtasker kunnen opdrachtgevers de profielen van “Workers” bekijken om een geschikte Worker te vinden om de opdracht uit te laten voeren. Wanneer de opdrachtgever een aanbod geaccepteerd heeft, kunnen de opdrachtgever en de Worker met elkaar communiceren via een privébericht of via de telefoon. Nadat de opdracht voltooid is, kan de opdrachtgever een review achterlaten. Airtasker is beschikbaar in Australië.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Airtasker

Amazon Mechanical Turk

"Mechanical Turk is a marketplace for work"

Door middel van Human Intelligence Tasks kunnen werkers via de website van Amazon Mechanical Turk geld verdienen door vanuit huis taken verrichten waar computers niet toe in staat zijn. Werkers kunnen zelf bepalen wanneer zij deze taken willen verrichten.

→ Klik hier voor de link naar de Deelnameovereenkomst van Amazon Mechanical Turk

AnyJobby

"Vind snel en goedkoop een betrouwbare Jobber"

AnyJobby is platform waarop Jobplaatsers via de app of website kleine klusjes en karweitjes kunnen plaatsen zoals tuinonderhoud, verhuizen, helpen met belastingaangifte en computerproblemen oplossen. Jobbers die zich hebben geregistreerd via de app of website kunnen een bod doen op een van de klusjes of kwarweitjes en Jobplaatsers kunnen dit bod accepteren. Wanneer een Jobplaatser het bod van een Jobber accepteert, wordt hij of zij doorverwezen naar het betalingsproces. De minimale jobprice is € 10,00. AnyJobby legt de connectie tussen de Jobplaatser en de Jobber maar stelt niet verantwoordelijk te zijn voor de prestatie, uitvoering of het resultaat van een Jobby. Jobbers moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: een minimale leeftijd van 18 jaar oud, woonachtig in Nederland en beschikken over een geldig paspoort en een W.A. verzekering.    

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van AnyJobby
→ Klik hier voor de link naar de Bemiddelingsovereenkomst van AnyJobby

AppJobber

"Get some extra cash easily. Just around the corner"

AppJobber brengt aanbod van werk en vraag naar werk samen. Via AppJobber kunnen bedrijven werk aanbieden en kunnen 'Jobbers' werk zoeken. Jobbers kunnen op een kaart zien welk werk er in de buurt wordt aangeboden, wat het werk inhoudt en hoeveel het verdient. Er wordt bijvoorbeeld werk aangeboden waarbij foto's van prijzen van producten in winkels gemaakt moeten worden. Dit platform is actief in Duitsland, Oosterrijk, Zwitserland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal en in Groot-Brittanië.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van AppJobber

BellHop

"Become a mover with Bellhop"

Bellhop matches movers with customers. Customers can choose moving or home services trough the app. The app tracks each worker’s performance to ensure that only the most-qualified people are matched to the jobs. Bellhop is available in the United States.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Bellhop

BeMyEye

"Become a BeMyEye mystery shopper"

BeMyEye is a leading crowdsourced perfect store data as a service (DAAS) provider. Operating in 21 countries including The Netherlands, the company tracks Perfect Store execution metrics, such as share of shelf, promotional compliance, peak trading out of stock and brand recommendation, by deploying more than 1.5 Million on-demand data gatherers using the BeMyEye App. BeMyEye asks "Eyes" through the app to photograph some of the products on the shelves, report their prices, and write down the salespeople’s advice.

→ Klik hier voor de link naar de de Algemene Voorwaarden van BeMyEye

BlaBlaCar

"Instappen maar! Carpoolen in goed gezelschap"

Autobestuurders kunnen op deze website of via de app een rit plaatsen en op zoek gaan naar reizigers die dezelfde kant op gaan om zo de kosten te delen. De klant kan op grond van geverifieerde profielen en beoordelingen kiezen met wie hij reist. BlaBlaCar bepaalt de prijs niet, maar stelt als eis dat de bestuurder geen winst mag maken. De bestuurder heeft de vrijheid om een aangemelde reiziger voor zijn rit te weigeren. Een ‘slechte’ beoordeling van de klant leidt niet tot ‘deactivering’, maar tot een lagere kans op werk.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van BlaBlaCar

Bolt

"A revolutionary platform, a phenomenal way to your deliveries"

Bolt delivery is a platform providing same day document, parcel, food and furniture delivery. Their drivers are experienced and professional providing high-quality deliveries throughout Sydney. The platform Taxify is now also Bolt. 

→ Klik hier voor de link naar Algemene Voorwaarden van Bolt 

BOOK A TIGER

"Vind jouw persoonlijke schoonmaker"

BOOK A TIGER (BAT) is een online platform dat op maat gemaakte schoonmaakdiensten aanbiedt voor privé-huishoudens en zakelijke klanten die worden uitgevoerd door professionals. BAT traint schoonmakers in de Tiger Academy om de kwaliteit te waarborgen. De schoonmakers zijn in dienst van BAT en hebben recht op betaald verlof en doorbetaling tijdens ziekte. BAT biedt een dekking tot € 2.500.000 in geval van schade. Klanten kunnen een schoonmaakdienst boeken tegen een vast uurtarief en kunnen een boeking makkelijk wijzigen, overslaan of annuleren en hebben geen vast contract. Als een klant een boeking plaatst op het platform ontstaat er een bindende overeenkomst tussen de klant en BAT. De duur van de overeenkomst tussen de klant en BAT hangt af van het type diensten dat de klant boekt. Als een klant éénmalig een boeking plaatst, eindigt onze contractuele relatie direct nadat de diensten zijn verricht. Als de klant een boeking plaatst voor regelmatige schoonmaakdiensten dan geldt de overeenkomst voor onbepaalde tijd en kan de klant de overeenkomst elk moment opzeggen.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van BOOK A TIGER

Brenger 

"Jouw transport, zo geregeld"

Via Brenger kunnen bedrijven en klanten spullen zoals meubels, fietsen en pallets laten vervoeren door professionele koeriers. Op de website van Brenger kunnen zij een transportverzoek plaatsen. Het verzoek kan tot 48 uur voor het ophaalmoment geannuleerd worden. Onderweg zijn de spullen verzekerd tot €1000. Via een e-mail houdt Brenger de klanten op de hoogte van het tijdvak waarin de koerier komt. De koeriers van Brenger zijn KVK-geregistreerd. 

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden voor de opdrachtgever
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden voor de vervoerder 

Care

"Betere zorg begint hier"

Care.com is het platform voor het vinden van hoogwaardige verzorgers (dienstverleners) voor elk facet van zorg: kinderopvang, speciale zorg, ouderenzorg, dierenzorg, huishouden en meer. Gedetailleerde profielen en referenties zijn slechts enkele van de unieke diensten die Care.com biedt aan gezinnen en individuen (dienstzoekers) om te helpen met het vinden en selecteren van de beste beschikbare zorg. Het platform Care.com is beschikbaar in verschillende landen.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Care.com

Careem

"Focus on where you’re headed. We’ll focus on getting you there"

Via de app van Careem kunnen passagiers (customers) een taxirit boeken en daarbij de dichtstbijzijnde taxi op een aangegeven tijdstip boeken bij een zogenoemde “Captain”. De taxirit kan op verschillende manieren betaald worden, cash, met creditcard of met zogenoemde “Careem credits”. Careem geeft via de app aan waar de taxi momenteel rijdt, hoe de taxi eruit ziet en wat het kenteken van de taxi is. Careem is beschikbaar in 13 verschillende landen waaronder Turkije, Dubai, Egypte, Qatar en Pakistan.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Careem

Catalant

"Get mission crtical work done faster"

Catalant enables companies to access skills & expertise they need, get the right people on the right work, and accelerate transitions to an agile operating model.

Catapult

"We've already hired your flexible workforce"

Through the Catapult app, candidates have access to 1000s of shifts with leading retail and hospitality employers. The platform helps businesses extend their workforce in a flexible and profitable way, removing costs and risks related to constant re-recruitment of part-time staff. 

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Catapult 

Caviar

"The best restaurants delivered"

Via Caviar bieden zelfstandige bezorgers zich aan om maaltijden te bezorgen van populaire lokale restaurants in de Verenigde Staten aan huis of op kantoor. Klanten kunnen een order plaatsen via de website of via de app van Caviar. De minimale leeftijd om te mogen bezorgen is 18 jaar en bezorgers moeten beschikken over een Smartphone. Bezorgen is mogelijk op de fiets, op de scooter, op de motor of met een auto. Chauffeurs moeten beschikken over twee jaar rijervaring. De achtergrond van bezorgers wordt vooraf gecheckt en daarna moeten zij op sollicitatiegesprek komen. Na goedkeuring en na het ondertekenen van de Algemene Voorwaarden voor bezorgers, kunnen bezorgers zich beschikbaar stellen voor bezorgdiensten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Caviar

Chabber

"Boek freelance horecapersoneel"

Chabber biedt toegang tot duizenden obers, barmannen/vrouwen, barista's, keukenhulp en chefs. De focus van Chabber ligt op de horeca branche. Daarom stemmen zij het platform af op de uitdagingen van restaurants, hotels, evenementenbureaus en andere horecaondernemingen. Freelancers kunnen gekozen worden op basis van profielen met beoordelingen van andere gebruikers die met de freelancer hebben gewerkt.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Chabber

Charly Cares

"Vind eenvoudig een betrouwbare oppas in de buurt"

Charly Cares verbindt ouders met “Oppas Angels”. Ouders en Oppas Angels kunnen een account aanmaken via de app van Charly Cares en ouders kunnen vervolgens kijken welke Oppas Angels in de buurt beschikbaar zijn. Alle Oppas Angels worden persoonlijk gescreend en na iedere oppasdienst beoordeeld door een ouder door middel van een sterren rating en een geschreven review. Via de Oppas App kunnen ouders contact leggen met een oppas om kennis te maken en om de details te bespreken. Bij aanvang van een oppasdienst kunnen ouders de timer via de app aanzetten en na afloop weer uitzetten. Na afloop wordt de oppas betaald via de app.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersovereenkomst van Charly Cares
→ Klik hier voor de link naar de Oppasovereenkomst van Charly Cares

Citysprint

"We deliver every minute, every day"

CitySprint is een platform dat bezorgservices aanbiedt. Klanten kunnen een bezorging met details plaatsen via de website of app van CitySprint. De bezorgingen worden uitgevoerd door zelfstandige koeriers die bezorgen met verschillende soorten vervoersmiddelen. Er zijn drie verschillende soorten koeriers: fast food koeriers, lokale koeriers en nationale koeriers. De koeriers kunnen zelf hun tijd indelen en kunnen zelf bepalen in welke regio zij werkzaam zijn. Citysprint is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk.  

→ Klik hier voor een link naar de Algemene Voorwaarden van CitySprint

Cleanzy 

"Find trusted cleaning professionals for your home!"

Cleanzy is a marketplace for online cleaning services and matches the right cleaner with the right job by task, location, price and time. Cleanzy is available in Spain, Italy, Turkey and the UK.  

Clickworker

"Managing e-commerce data has never been smarter"

Via Clickworker kunnen 'independent contractors' kleine werkzaamheden verrichten binnen vele projecten. Voordat zij aan het werk mogen, moeten zij eerst trainingen volgen en testen maken. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de benodigde tijd wordt de vergoeding vastgesteld. Clickworker garandeert ‘top level results’.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Clickworker

CoopCycle

"We socialize platforms"

CoopCycle is a delivery platform for worker-owned coops. CoopCycle provides software that enables customers to order and to be delivered by bicycle. CoopCycle belongs to its users (couriers, shop owners) and its contributors (developers). CoopCycle is creating a federation of worker-owned cooperatives, which will use, own and manage the CoopCycle software. CoopCycle believes that the cooperative is the best model to meet our goals: give back the power to the workers, by a democratic decision process and a fair profits sharing. Get back the social benefits: vacation, health insurance, retirement.

Coople 

"Hire staff on demand with Coople"

Coople matches workers looking for shift-based or hourly work with companies that require these workers and are looking for flexible staff. Coople has 120 full-time employees, offices in Zurich and London and over 400’000 registered workers in the UK and Switzerland. Many of Coople’s clients are blue-chip international companies with complex operational and recruitment needs that require temporary workers for jobs in retail, hospitality, office and logistics.

→ Klik hier voor een link naar de Algemene Voorden van Coople

Croqqer

"Croqqer krijgt je klus gedaan"

Croqqer creëert een buur-tot-buurnetwerk waarmee particulieren elkaar kunnen helpen met klussen. Particulieren plaatsen een oproep op de website, waarbij ze vermelden wat zij willen betalen. Betaling d.m.v. ruilen mag ook. Crogger bericht vervolgens (potentiele) klussers in de buurt van de oproep. De (Potentiele) klussers kunnen op deze oproep ingaan. Croqqer neemt het geld in ontvangst en draagt dit pas over wanneer de klus klaar is en de klant tevreden is. Werkers dienen zelf belasting af te dragen. Van de vergoeding gaat 20% naar Croqqer zelf. Het UWV ziet de vergoeding als onkostenvergoeding en niet als inkomen.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruiksvoorwaarden van Croqqer

CrowdFlower

"Training data, machine learning and human-in-the-loop in a single platform"

CrowdFlower is een platform gericht op datamining en crowdsourcing. CrowdFlower combineert de intelligentie van een mens aan de intelligentie van een machine om data te verbeteren, op te schonen en te sorteren voor bedrijven. Via CrowdFlower bieden bijvoorbeeld studenten, onderzoekers en geleerden zich aan als ‘Contributor’ om taken te verrichten die door CrowdFlower of door derden geplaatst zijn op de website zoals het verzamelen en sorteren van tweets over de burgeroorlog in Syrië. Opdrachtgevers kunnen via CrowdFlower data uploaden in de vorm van bijvoorbeeld foto’s, audiobestanden of registers met een bijbehorende uitleg en kunnen het project vervolgens vorm geven aan de hand van verschillende templates. CrowdFlower koppelt de taak vervolgens aan een geschikte professional. CrowdFlower is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van CrowdFlower

Dablr

"Get your to-do list done."

Dablr connects users who need to outsource tasks to independant contractors whether someone needs help moving, running errands or setting up a webcam. Dablr serves in the city of Chicago.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Dablr
→ Klik hier voor de link naar de Independent Contractor Agreement

Deliveroo

"Jouw favoriete restaurants, bij jou bezorgd"

Via de website of via de app van Deliveroo kunnen klanten door een postcode in te voeren zien welke lokale restaurants in de buurt eten bezorgen. Wanneer een restaurant een bestelling ontvangt, komt er een Deliveroo bezorgers om de maaltijd op te halen en te bezorgen. Freelancers die ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel kunnen maaltijden via Deliveroo bezorgen. Minderjarigen (16- en 17-jarigen) kunnen geen freelancer worden bij Deliveroo maar kunnen via een payrollbedrijf bij Deliveroo werken. Een maaltijdbezorger verdient € 5 per bezorging en voor twee bezorgingen tegelijk van hetzelfde restaurant € 7,50.  

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Deliveroo
→ Klik hier voor de link naar de Roo Community website voor meer informatie voor bezorgers
→ Klik hier voor de link naar de uitgangspunten van het Deliveroo Rider Forum
→ Klik hier voor de link naar het scooter-contract van Deliveroo
→ Klik hier voor de position paper van Deliveroo t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017
→ Klik hier voor de link naar een uitspraak van de Rechtbank Amsterdam d.d. 23 juli 2018 waarin wordt geoordeeld dat een Deliveroo-bezorger geen werknemer is

Didi Chuxing

"To Redefine the Future of Mobility"

Didi Chuxing is een platform dat via een app verschillende taxidiensten aanbiedt waaronder bijvoorbeeld Didi Bus, Didi Taxi en Didi Hitch. Didi Chuxing heeft de Chinese Tak van Uber overgenomen. Klanten kunnen via de app een taxirit boeken. Chauffeurs kunnen zowel parttime als fulltime werken voor Didi Chuxing. Het platform Didi Chuxing is beschikbaar in China.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Didi Chuxing

Dolly

"Moving & Delivery Help, When You Need It"

Via Dolly bieden lokale vrachtwagenchauffeurs, die beschikken over een eigen vrachtwagen, zich aan om opdrachtgevers te helpen bij het verhuizen, bezorgen en vervoeren van overige spullen. Via de website of app van Dolly kunnen opdrachtgevers een Dolly boeken door de details te vermelden en één of twee “Helpers” te selecteren. Daarbij wordt een prijs vermeld voor de gekozen service. Vervolgens wordt de opdrachtgever verbonden met een Helper om de dienst uit te laten voeren. Dolly is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Dolly

DoorDash

"Order from the best selection of local restaurants"

DoorDash maakt het voor consumenten mogelijk om eten van een lokale restaurants op een zelfgekozen moment te laten bezorgen door “Dashers”. Consumenten kunnen eten bestellen via de app of de website van DoorDash. Bezorgers kunnen zich aanmelden bij DoorDash door gegevens in te vullen. Er is een aantal vereisten waaraan voldaan moet worden om Dasher te worden: minimaal 18 jaar, beschikken over een rijbewijs, verzekerd zijn en niet betrokken zijn bij meer dan drie verkeersongelukken. DoorDash doet vervolgens een “criminal background check”. Als de bezorger aan de vereisten heeft voldaan, kan de bezorger kleding en andere benodigde spullen van DoorDash ophalen en via de app orders accepteren om te bezorgen. DoorDash is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van DoorDash

Dumpling 

"Start your own grocery delivery franchise today"

Dumpling is a platform that enables shoppers to perform shopping services and start their own grocery delivery franchise through the Dumpling app. Dumpling receives $5 for each order the shoppers business completes and there is also a 5% platform fee that clients pay. Shoppers are not dumpling employees or independent contractors. All transactions that take place through the services, are between the clients and the shoppers.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Dumpling 

EFynch

"Your Friendly Community for Home Improvement Savings"

EFynch is een platform dat huiseigenaren verbindt met aannemers om werkzaamheden aan of in het huis te laten verrichten zoals schilderen. EFynch brengt een klein percentage in rekening voor het gebruik van het platform. EFynch is alleen beschikbaar in Maryland (Verenigde Staten).

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van EFynch

Favor

"Hungry? Order your Local Favorites"

Favor delivers anything their customers need: tacos, groceries, dry cleaning, you name it. Runners are personal assistants, not delivery drivers. Favor is available in Texas.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Favor

Fiverr

"Don't Just Dream, Do"

Fiverr wordt gebruikt door freelancers om wereldwijd services aan te bieden aan klanten zoals vertalen, het ontwerpen van logo’s en het bouwen van websites. Freelancers kunnen zich via Fiverr voor verschillende services aanbieden door een ‘Gig’ aan te maken. Hierbij kunnen zij zoveel werken als zij willen. Aan de hand van de ‘Gig Packages’ kan de freelancer het tarief van de service bepalen. Na het afronden van de order, wordt het geld direct overgemaakt naar het account van de freelancer. Klanten kunnen via Fiverr zoeken naar freelancers door aan de hand van filters te zoeken. Hierbij kan de klant de categorie, de taal, het bedrag en het tijdsbestek van de gewenste service aangeven.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Fiverr

Fixer

"It’s finally easy to get things fixed, the right way"

Fixer is a right now handyman service with licensed contractors and insured handymans. Each Fixer goes through a 4 level screening process where we learn about their skills, aspirations, and how they approach customer satisfaction. Every Fixer also goes through a mentorship period when they start so they can learn what it means to be a Handyman for Fixer. Fixer is available in Chicago. All of their Fixers are employee owners, not contractors. This means each one of the Fixers are vetted, bonded and insured.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Fixer

Fooddrop

"Jouw favoriete eten, thuis"

Fooddrop bezorgt maaltijden thuis en op locatie. Bezorgers brengen met de fiets gezonde maaltijden van restaurants in Groningen.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Fooddrop

Foodora

"Good food for your everyday"

Foodora maakt het voor consumenten mogelijk om gerechten van veel verschillende restaurants op een zelfgekozen moment bezorgd te krijgen. Maaltijdbezorger Foodora heeft net als in Italië, Frankrijk en Australië, zijn activiteiten gestopt in Nederland.

→ Klik hier voor de position paper van Foodora t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017

Foodpanda

"Order delicious food online!"

Via Foodpanda kunnen klanten allerlei gerechten van de beste restaurants in de buurt bestellen, om deze vervolgens aan huis te laten bezorgen. Foodpanda is o.a. beschikbaar in Maleisië, Pakistan, Bangladesh, Singapore, Hong Kong, Filipijnen, Thailand, Taiwan, Kazachstan en Saoedi-Arabië.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Foodpanda

Foodracers

"From the restaurant to your home"

Foodracers is a delivery platform that enables customers to order food online from their favorite restaurants and let the food deliver by a Racer. Foodracers is available in Italy. 

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Foodracers

Freelancer

"Hire freelancers for a fraction of the cost!"

Freelancer biedt een groot aantal freelancers aan met expertise. Opdrachtgevers kunnen aangeven voor welk project zij een freelancer nodig hebben, bijvoorbeeld voor een Sales & Marketing project. Daarbij kunnen zij aangeven wat voor budget zij voor ogen hebben en kunnen zij optioneel verschillende bundels kiezen waaronder het inzetten van een recruiter om de beste freelancer te vinden. Vervolgens kunnen opdrachtgevers relevante freelancers selecteren of biedingen ontvangen van freelancers. Via de chatfunctie kunnen opdrachtgevers communiceren met de freelancers.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersovereenkomst van Freelancer

Gengo

"Expand your world with our people-powered translations"

Via Gengo bieden professionele vertalers zich aan voor vertaalwerk in veel verschillende talen. Bedrijven kunnen vertaalwerk aanbieden. De prijs voor het vertaalwerk wordt bepaald naar aanleiding van het aantal woorden en het type vertaalwerk. Er zijn drie typen vertaalwerk: standard, business en additional services. De vertalers dienen bij inschrijving een test te maken en worden daarna ingedeeld in een van de drie categorieën. Hoe hoger de categorie, hoe hoger de prijs. 

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Gengo

GigNow 

"Take control of your career"

GigNow is een online talentplatform waarop EY zelfstandige professionals met een track record in marketing, finance en cyber security matchen met opdrachten bij hun klanten. Zowel in de private als in de publieke sector.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van GigNow 

GigSmart

"The way workers choose jobs and requesters source workers"

GigSmart is an on-demand mobile application that connects Workers and Requesters. Workers can connect with businesses, charities and individuals in need of their skills immediately for a short period of time (less than 12 hours).
Requesters can request workers with specific skills immediately for a short period of time (less than 12 hours). GigSmart is free for workers and for Requesters, GigSmart charges a 10% service fee based on the Worker's total compensation.  

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van GigSmart 

Gigster

"We build better software"

Gigster is a smart development service combining top developers and designers with artificial intelligence and Gigster helps companies create value with high-quality custom software delivered on demand. Their freelancers have attended top schools and worked at leading companies.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Gigster

Glovo

"Delivered in minutes"

Glovo is a platform through which certain local stores can offer their products and deliver them by Glovo couriers. Glovo charges a small delivery fee for the orders based on distance and on the agreement with every store. The couriers are independent couriers and are registered as self-employed. Glovo is currently available in the majors cities of Spain, France, Italy, Peru, Argentina, Brazil, Bolivia, Portugal and Chile.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Glovo 

GoCatch

"A better deal for all Australians"

GoCatch koppelt (particuliere) chauffeurs aan passagiers. Passagiers kunnen via de app of website vanaf 30 minuten tot 12 maanden van tevoren een rit boeken. De minimale leeftijd om chauffeur te worden van GoCatch is 21 jaar. GoCatch is beschikbaar in Australië.

Go-Jek

"One App For All Your Needs"

Via Go-Jek bieden opdrachtnemers zich aan om allerlei diensten te verrichten zoals vervoersdiensten, bezorgdiensten en schoonmaakdiensten. Klanten kunnen via de app van Go-Jek een account aanmaken en een beroep doen op een van deze diensten. Go-Jek is beschikbaar in Indonesië.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Go-Jek

Gophr

"Same day on demand courier service"

Gophr is an on demand courier service within Londen and the rest of the UK. Customers can book deliveries of packages through the app. The largest package a customer can send, is a king size double bed. Gophr works with bike-, cargo bike-, motorcycle-, car-, small van- and large vans couriers. The couriers of Gophr are self-employed.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Gophr

Grab

"Rides for everyone"

Grab is een online platform voor het boeken van verschillende typen taxiritten in Zuidoost Azië. Via de app kunnen klanten een taxirit boeken door de ophaallocatie en eindbestemming in te vullen en daarbij de dichtstbijzijnde beschikbare chauffeur te kiezen. Klanten kunnen via de app de details van de rit met bekenden delen voor extra veiligheid en zodat zij weten dat je onderweg bent. De passagiers kunnen achteraf betalen via verschillende betaalmethoden. Chauffeurs van Grab zijn op voorhand gescreend en getraind en moeten goed beoordeeld worden door passagiers om chauffeur van Grab te mogen zijn. Het platform Grab is beschikbaar in Singapore, Thailand, Indonesië, Vietnam, de Filipijnen en Myanmar.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Grab voor passagiers
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Grab voor chauffeurs

Grubhub

"Ordering from your favorite restaurant is even easier than eating"

Via Grubhub bieden restaurants of bezorgers bezorgdiensten aan om maaltijden te bezorgen van veel verschillende restaurants. Klanten kunnen via de app of via de website hun adres invullen en vervolgens zien welke restaurants of bezorgers in de buurt eten bezorgen. Vervolgens kunnen de klanten het menu van het restaurant bekijken en een maaltijd bestellen. Sommige bezorgingen worden gedaan door aangesloten restaurants en sommige bezorgingen worden gedaan door zelfstandige bezorgers van het netwerk van Grubhub. De minimale leeftijd om bezorger te mogen worden van Grubhub is 19 jaar en in Chicago 21 jaar en een bezorger dient te beschikken over een rijbewijs, twee jaar rijervaring en een autoverzekering. Fietsers moeten beschikken over een geldige ID-kaart. De achtergrond van bezorgers wordt van te voren gecheckt. Bezorgers kunnen kiezen of zij eigen kleding dragen of dat zij kleding van Grubhub ophalen en dragen. Grubhub is beschikbaar in de Verenigde Staten en in Londen.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Grubhub   

Guru

"Find & Hire Expert Freelancers"

Guru connects employers worldwide with freelancers from around the world. Guru verifies the freelancers, provides multiple payment terms and flexible agreements to enable employers and freelancers to work the way they want.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Guru

Handy

"Book top-rated home cleaners and handymen"

Handy is een platform dat 'requesters' en 'professionals' samenbrengt met betrekking tot het verrichten van huishoudelijke diensten zoals schoonmaken, reparaties, verhuizen en schilderen. Handy biedt zelfstandige professionals aan die van te voren gescreend zijn. Het boeken van een professional is mogelijk in slechts 60 seconden via de website of via de app door een professional te kiezen en een datum en tijdstip te selecteren. Handy zal de afspraak bevestigen en de betaling gereed maken. Handy is beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot Brittannië en in Canada.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Handy

Harver

"The ultimate preselection platform"

Harver maakt door middel van een online sollicitatietool TalentPitch een voorselectie van sollicitanten voor bedrijven. Kandidaten worden zorgvuldig en efficiënt geselecteerd op basis van de benodigde vaardigheden, competenties en intelligentie voor de desbetreffende functie. Aan de hand van drie online klantgesprekken wordt de kandidaat beoordeeld op verschillende elementen waaronder typevaardigheid, taalvaardigheid, multitasking en communicate. Vervolgens maakt de kandidaat een intelligentietest en een persoonlijkheidstest en dient de kandidaat documenten zoals een CV en een motivatiebrief te uploaden. De sollicitatie wordt daarna in behandeling genomen en tot slot ontvangt de kandidaat op korte termijn de uitslag.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Harver

Helpling

"Huishoudelijke hulp vind je eenvoudig online"

Helpling faciliteert een online marktplaats voor het boeken van huishoudelijke diensten. Op de website kunnen klanten een gescreende en ervaren huishoudelijke hulp boeken. De huishoudelijke hulpen op het online platform Helpling kunnen kiezen waar, wanneer en hoeveel zij willen werken en mogen hun eigen prijs bepalen voor de diensten die zij leveren, bijvoorbeeld gebaseerd op hun kwaliteiten en ervaring. Klanten kunnen een hulp kiezen binnen een geselecteerde prijscategorie. Helpling heeft een aansprakelijkheidsverzekering, waarbij de huishoudelijke hulpen meeverzekerd zijn met een eigen risico. De huishoudelijke hulp dient zelf belasting af te dragen. Helpling is actief in negen landen: Australië, Duitsland, Italië, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Nederland en Singapore.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden voor Dienstverleningsovereenkomst van Helpling
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden voor het gebruik van het platform van Helpling
→ Klik hier voor de position paper van Helpling t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017

Helpper

"Thuishulp voor buren, door buren"

Helpper verbindt mensen die thuishulp zoeken (helppies) voor dagdagelijkse taken met hulpvaardige buurtbewoners (helppers) die een centje willen bijverdienen. Een helpper is een vaste vertrouwenspersoon waar je als helppie regelmatig beroep kan op doen om te gaan winkelen, je naar een afspraak te brengen, even te gaan wandelen en veel meer. Helppers ontvangen hiervoor een vast bedrag per gewerkt uur. Helpper zorgt ervoor dat beide partijen verzekerd zijn.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Helpper

Hilfr

"Your platform for cleaning services"

Via Hilfr kunnen "Hilfrs" zich aanbieden voor schoonmaakdiensten en kunnen klanten een schoonmaakdienst boeken. Hilfr geeft op de website aan dat Hilfr geen werkgever is. Schoonmakers zijn vrij om zelf te bepalen wanneer zij werken. Hilfr betaalt Hilfrs een uurloon op basis van het Deense minimumloon en een extra vergoeding bovenop het uurloon als compensatie voor het feit dat Hilfrs niet dezelfde voordelen genieten als full-time werknemers.  

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Hilfr

Hondenoppas.nl

"Thuiswerk gezocht als hondenoppas?"

Via Hondenoppas.nl kunnen hondenliefhebbers een professioneel profiel aanmaken. Met een profiel op Hondenoppas.nl bepaal je zelf op welke hond je wilt passen, hoeveel je wilt verdienen en wanneer je kunt. Hondenoppas.nl stuurt een e-mail en een sms-bericht aan de hondenoppas wanneer er iemand contact heeft gezocht met de hondenoppas via zijn of haar profiel. 

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Hondenoppas.nl

Honor

"Letʼs care together"

Honor provides non-medical services in the home to help older adults continue to live in their own homes as they age. For example, assist with transfers, help with bathing or cooking. The Honor Family App lets people schedule and see care visits, know when a Care Pro arrives and leaves, and get detailed Care Notes after each visit. Honor is available in the United States. 

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Honor

HopSkipDrive

"Welcome to a simpler way to get them there"

HopSkipDrive biedt vervoersdiensten aan om kinderen veilig op te halen en te brengen. Via de app van HopSkipDrive kunnen ouders de dag, het tijdstip en de locaties aangeven waarop zij hun kind(eren) op willen laten halen om hen bijvoorbeeld naar school of naar de sportclub te laten brengen. Vervolgens worden ouders gematcht met een “CareDriver”. Daarbij kan het profiel, de foto en andere informatie met betrekking tot de auto bekeken worden. Via de HopSkipDrive app kan de rit gevolgd worden. De prijzen van de vervoersdiensten zijn terug te vinden op de website. CareDrivers worden van te voren gescreend. HopSkipDrive is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van HopSkipDrive

Huiscleaning

"Gescreende huishoudelijke hulp gezocht?"

Particulieren (opdrachtgevers) kunnen via Huiscleaning eenvoudig online een aanvraag plaatsen voor een gescreende huishoudelijke hulp. Indien Huiscleaning een gescreende hulp heeft gevonden, betaalt de opdrachtgever eenmalig een bedrag van € 34,95 aan bemiddelingskosten. Het standaard uurtarief voor de huishoudelijke hulp is € 13 per uur (wettelijk minimumloon inclusief doorbetaalde vakantie en vakantietoeslag). De opdrachtgever mag de dienstverlener maximaal 3 dagen per week inhuren. Een hulp heeft recht op maximaal 6 weken loondoorbetaling (70%) bij ziekte. Bij kort verzuim (2 werkdagen) heeft de hulp geen recht op loondoorbetaling.

Huochebang

"Huochebang is an on-demand platform that matches trucks to users in China’s sprawling trucking industry"

Huochebang is een online platform dat vraag en aanbod van vracht en laadruimte van truckers bij elkaar brengt. Truckers kunnen vrachtruimte aanbieden en bekijken welke transporten er worden aangeboden door bedrijven. Bedrijven kunnen ladingen aanbieden om te laten vervoeren zoals bijvoorbeeld steenkool door de ophaallocatie, bestemming en de hoeveelheid van de lading aan te geven en kunnen bekijken welke truckers vrachtruimte aanbieden. De transacties zijn voor zowel truckers als klanten op dit moment gratis. Het platform Huochebang is actief in China.

Hyr

"Fill any shift. At any time"

Hyr connects traditional businesses and amazing pros. For Hyr’s pros, their fully mobile platform allows talented, driven workers an option to choose their hours and pick up shifts in a pinch. For Hyr’s business, they connect them with great, accountable workers, fast, at the best possible price. So, they can fill any shift, at any time.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Hyr 

Iemand.nl

"Boek nu jouw schoonmaakhulp"

Via Iemand.nl kunnen huizen schoongemaakt worden door ervaren en gescreende schoonmaakhulpen met een VOG in verschillende regio’s. Boekingen zijn te regelen via de app. Tussen de klant en de dienstverlener is sprake van een dienstverleningsovereenkomst. Er geldt een vast uurtarief van € 14,50 voor periodieke boekingen en € 15,50 voor eenmalige boekingen (incl. commissie voor gebruik van het platform), dat achteraf door de klant betaald wordt aan TinTel B.V. Als externe partij zorgt TinTel dat de dienstverlener uitbetaald wordt. Vergoedingen zoals vakantiegeld, vakantiedagen en ziektegeld zijn inbegrepen in het brutoloon dat de dienstverlener ontvangt. Communiceren met een schoonmaakhulp is mogelijk via een chatfunctie en de schoonmaakhulp is 100% flexibel en opzegbaar.

→ Klik hier voor de link naar Algemene Voorwaarden van Iemand.nl

Inhuren.com

"Flexibel werken, waar en wanneer jij maar wil"

Het platform Inhuren.com verbindt opdrachtgevers met uitzendkrachten. Het platform richt zich voornamelijk op bedrijven in de logistiek, transport en industrie die te maken hebben met de ad hoc inhuur van uitzendkrachten. Het complete overzicht van de dagelijkse opdrachten van opdrachtgevers komt openbaar op Inhuren.com te staan. In beginsel krijgen alle bestaande opdrachtgevers de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van het platform. Uitzendkrachten moeten voordat ze tot het platform worden toegelaten door een streng werving- en selectieproces. 

→ Klik hier voor de link naar Algemene Voorwaarden van Inhuren.com

Instacart

"Get your groceries delivered from local stores"

Instacart is een online boodschappenbezorgservice. Een consument kan bij Instacart zijn of haar gewenste dagelijkse boodschappen online plaatsen bij meerdere ketens via de website of via de app van Instacart. ‘Personal Shoppers’ zien via de app of er bestellingen zijn geplaatst. De Personal Shopper doet vervolgens de boodschappen en bezorgd de beschappen nog dezelfde dag. Op zondag kunnen Personal Shoppers meer verdienen. Instacart is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Instacart

JAM

"De snelste manier voor het vinden van werk in jouw regio"

JAM matcht lokale bedrijven met kandidaten voor bijbanen, vakantiewerk, parttime en fulltime werk en onderscheidt zich van een regulier uitzendbureau. Bedrijven kunnen zelf kiezen uit beschikbare flexkrachten uit de regio op basis van beoordelingen, profiel en uurtarief en hebben direct inzicht in de totale kosten. Alle werkgeverslasten en reserveringen zitten in het all-in uurtarief. Jongeren kunnen via de app aangeven wanneer zij beschikbaar zijn en in welke sectoren zij willen werken.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van JAM

JellowZorg

"JellowZorg, waar freelancers en opdrachtgevers in de zorg elkaar vinden."

JellowZorg is een landelijk netwerkplatform voor freelancers en organisaties in de zorg. Zij richten zich op de hele zorgsector: van jeugdzorg tot aan verpleeghuiszorg en van eerstelijnszorg tot aan geestelijke gezondheidszorg. Freelancers kunnen zich gratis aanmelden en opdrachtgevers kunnen de freelancers via JellowZorg inhuren. JellowZorg maakt de contracten op, regelt de facturatie en houdt 5 euro in op het uurtarief.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van JellowZorg

Joblist

"Find someone who does the job you don't"

Joblist is a platform that connects people who need anything done easily with people who are keen to work anywhere, anytime. 

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Joblist 

Jovoto

"Innovate with the world’s best talent"

Jovoto is een platform dat klanten en 'creatives' met elkaar verbindt voor projecten op het gebied van design. Zowel klanten als creatives kunnen zich registreren via de app of via de website van Jovoto. Klanten kunnen vervolgens een project plaatsen waaraan creatives kunnen deelnemen door ideeën aan te dragen. Jovoto brengt geen kosten in rekening voor de creatives voor het gebruik van het platform maar brengt kosten in rekening voor klanten indien zij een project willen plaatsen op het platform.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden voor Creatives van Jovoto
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Jovoto

Just Cargo

"De nieuwe manier van same day delivery in Nederland"

Just Cargo maakt het mogelijk om binnen 45 minuten een pakketje te laten bezorgen. Zendingen worden via een app aangeboden. Particuliere chauffeurs bezorgen deze pakketten met hun eigen auto. De chauffeurs worden gescreend en moeten een VOG hebben. Zij moeten zorgen voor een APK-gekeurde auto en een WA-verzekering. Just Cargo heeft voor iedere koerier vijf tot tien uur per week werk beschikbaar. Een koerier is verplicht minimaal vijf ritten per week te rijden.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Just Cargo

KlaarisKees

"De perfecte klusser vind je hier!"

KlaarisKees brengt klussers en opdrachtgevers samen. Opdrachtgevers kunnen gratis een klus plaatsen op KlaarisKees zoals schoonmaken, oppassen en verhuizen. KlaarisKees biedt een ruime keuze uit zowel professionele als erkende particuliere klussers (dienstverleners). Alle dienstverleners die via het platform werken zijn verzekerd. Het platform KlaarisKees is beschikbaar in België.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van KlaarisKees

Klusup

"De beste vakmannen voor al je klussen"

Via Klusup kunnen opdrachtgevers eenvoudig klussen in of aan huis uitbesteden aan goede particuliere- en zakelijke dienstverleners. Klusup treedt op als bemiddelaar tussen de opdrachtgever en de dienstverlener en screent alle tuin-, klusjes-, timmermannen en loodgieters die zich aanmelden. Opdrachtgevers kunnen online een klus omschrijven en een gewenste datum kiezen voor de afspraak. De opdrachtgever wordt vervolgens gekoppeld aan een dienstverlener. Klusup is beschikbaar in veel verschillende steden in Nederland.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Klusup

ListMinut

"Vereenvoudig uw leven"

ListMinut is het allereerste platform dat door de regering in België werd goedgekeurd om aan zijn dienstverleners een voordelige fiscale regeling aan te bieden. ListMinut ontmoet en selecteert dienstverleners op voorhand. Opdrachtgevers kunnen een dienst aanvragen en ontvangen vervolgens aanbiedingen van dienstverleners die bekwaam en beschikbaar zijn om de dienst te verlenen. Dit betreft bijvoorbeeld de volgende diensten: tuinieren, klussen en babysitting.

→ KIik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van ListMinut

LegalDutch

"On demand advocaten voor vaste prijzen"

LegalDutch biedt een zakelijk platform aan waar rechtzoekenden waaronder ondernemers en bedrijfsjuristen, in contact kunnen komen met diverse juridische dienstverleners waaronder onafhankelijke juristen, mediators en advocaten voor het uitvoeren van juridische opdrachten. Rechtzoekenden kunnen kosteloos een account aanmaken of telefonisch contact opnemen met LegalDutch. LegalDutch biedt vervolgens ondersteuning bij het formuleren van een heldere opdrachtsomschrijving en het zo goed mogelijk matchen van specifieke wensen en behoeftes van rechtzoekenden aan de professionele competenties van de aangesloten dienstverleners. Rechtzoekenden kunnen via de online tool dienstverleners vergelijken op basis van expertise en de prijs en zoeken naar de juiste dienstverlener. De rechtzoekenden kan contact opnemen met de dienstverlener die hem of haar het meeste aanspreekt. LegalDutch investeert voortdurend in de veiligheid van het platform.  

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van LegalDutch

Lyft

"Happy Drivers. Happy Riders"

Lyft is een platform dat ‘Drivers’ en ‘Riders’ samenbrengt. Chauffeurs en passagiers kunnen via de Lyft app een account aanmaken en vervolgens een rit aanvragen en betalen via de app. Chauffeurs kunnen passagiers beoordelen door sterren toe te kennen en andersom. Chauffeurs van Lyft worden van te voren gescreend aan de hand van verschillende checks. De minimale leeftijd om chauffeur te worden bij Lyft is 21 jaar. Het platform Lyft is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Lyft

Maqqie

"Voel je zeker. Voel je vrij!"

Maqqie is een werkplatform waarop werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden zonder tussenkomst van intermediairs. Daarbij biedt Maqqie zogenoemde 'plug and play' contracten aan van flex tot tijdelijk tot vast, met CAO-integratie en sociale zekerheid. Werknemers bepalen zelf voor wie zij werken, wanneer, voor hoeveel en voor hoe lang.  

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Maqqie

MatchAB

"De MatchAB: werk binnen handbereik"

MatchAB is de volgende stap in de on-demand bemiddeling van arbeid en personeel. MatchAB brengt de vraag en aanbod van werk bij elkaar. Alles verloopt via de app, zonder tussenkomst van derden. De kandidaten in de MatchAB zijn studenten die beschikbaar zijn voor korte eenmalige opdrachten tot en met langdurige banen.

Matchwell

"Empowering Great Work"

Matchwell is the online marketplace that matches clinicians with healthcare facilities. Clinicians can join the facility pools they want to work in, see all available shift information, and directly communicate with facility hiring managers if needed. No middleman. No smoke and mirrors. Just a simple, fully transparent, cost-saving approach that empowers all parties. 

Meploy

"Find the right skills for your business"

Meploy is a recruitment platform and connects businesses directly with high-quality work seekers, allowing us to lower the agency fees by up to 70%, without lowering the salaries of the persons that work. Meploy employs persons ensuring all social charges are paid and add them to their payroll. Meploy is available in Denmark.

Mylittlejob

"Get things done - faster and better"

Mylittlejob is een platform waarop een breed scala aan werk wordt aangeboden voor studenten zoals vertaalwerk en onderzoekwerk. Het platform matcht taken met gekwalificeerde studenten. De student die als eerste het werk accepteert, krijgt het werk toegewezen. Om de kwaliteit van het werk te waarborgen, moeten studenten die zich aanbieden voor het verrichten van werk assessments maken die vervolgens geëvalueerd worden. Een groot aantal universiteiten is vertegenwoordigd op het platform van Mylittlejob.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden voor klanten van Mylittlejob
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden voor studenten van Mylittlejob

NLvoorelkaar

"Helpen maakt je happy"

NLvoorelkaar brengt vraag en aanbod van vrijwillige inzet en burenhulp samen. Door het registreren en plaatsen van hulpaanbod kunnen hulpvragers reageren en met elkaar in contact komen.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van NLvoorelkaar

Ola

"Affordable AC cab rides at your doorstep"

Via de app van Ola kunnen klanten een taxi boeken en daarbij kiezen uit een gevarieerd aanbod van auto’s waaronder bijvoorbeeld de typen Micro, Mini, Prime Sedan, Lux en Shuttle met verschillende faciliteiten zoals airco en wifi. Klanten kunnen via de app de dichtstbijzijnde en gewenste taxi boeken. De taxirit kan achteraf op verschillende manieren betaald worden. Chauffeurs kunnen een Ola chauffeur worden door zich te registreren bij een van de Ola kantoren. Hierbij krijgt de chauffeur rijles en na de registratie krijgt de chauffeur het contract overhandigd. Het platform Ola is beschikbaar in India.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Ola voor klanten
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Ola voor chauffeurs

OnDiem

"OnDiem makes work happen"

OnDiem is a platform that connects dental offices with professionals who are independent contractors. Once a shift is completed, OnDiem receives a small percentage of the total transaction.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van OnDiem

Pack

"Pack is de nieuwe on-demand job community"

Pack is bedoeld om de behoeftes van kandidaten en opdrachtgevers op een gemakkelijke manier samen te brengen op één online platform en biedt een breed aanbod van eenmalige tot langdurige banen in Amsterdam. Opdrachtgevers kunnen een zakelijk profiel aanmaken en vacatures plaatsen. Kandidaten kunnen een persoonlijk profiel aanmaken en reageren op de vacatures. Kandidaten die voor Pack werkzaam zijn of zijn geweest zijn "uitzendkrachten". Uitzendkrachten kunnen uitzendovereenkomsten sluiten, hun beschikbaarheid registreren, zich ziek- en afmelden, loonspecificaties, uitzendovereenkomsten en aanverwante documenten inzien en gewerkte uren registreren. Opdrachtgevers kunnen de profielen van Kandidaten en Uitzendkrachten bekijken, opdrachten bevestigen, gewerkte uren accorderen, facturen ontvangen en documenten inzien die nodig zijn voor de uitvoering van de opdrachtovereenkomst.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Pack

Papa

"Grandkids On-Demand"

Papa connects College Students to Senior Citizens who need transportation, house help, technology lessons, companionship, and other senior services. Papa is available in the U.S.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Papa

Part-up

"Talent ontdekken en verbinden"

Part-up is een platform waar mensen gratis hun talent en kennis kunnen aanbieden en zich kunnen inschrijven op projecten. Opdrachtgevers kunnen op Part-up per project teams samenstellen. Het kan daarbij gaan om projecten zoals een nieuwe marketingcampagne, het ontwikkelen van een nieuwe software of de tijdelijke zorg voor een bepaalde groep patiënten. Wie het project online zet, is automatisch het eerste lid van het team. Dit eerste teamlid kan beoordelen of mensen die zich aanmelden voor een project, geschikt zijn. Zodra er mensen zijn toegelaten tot een project, kunnen zij weer anderen selecteren.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Part-up
→ Klik hier voor de position paper van Part-up t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017

Parcify

"Laat het bezorgen"

Parcify zorgt ervoor dat particulieren en bedrijven (verzenders) eenvoudig pakjes kunnen verzenden door hen te verbinden met onafhankelijke koeriers (vervoerders) die dezelfde richting uitgaan via een crowdsourced leveringsplatform om te zorgen voor een duurzame, kostenbesparende en handige levering van goederen. Op het Parcify platform geef je de grootte (S, M of L) van het pakje op. Je kiest waar en wanneer het pakje opgehaald en geleverd moet worden en ziet meteen de kostprijs. Een koerier accepteert je rit en haalt je pakje op. Een koerier wordt gemiddeld binnen 10 minuten gevonden. De koerier kan via de app direct beoordeeld worden zodra het pakje is afgeleverd. Parcify voert de betaling uit.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Parcify

Pawlr

"Met één druk op de knop wordt jouw hond uitgelaten!"

Pawlr is een platform waar hondeneigenaren makkelijk hun hond kunnen aanmelden voor een wandeling met #doglovers bij hun uit de buurt. Een Pawlr is een hondenliefhebber die graag met de hond van iemand anders loopt.

Pawshake

"Vind échte dierenvrienden om op je huisdier te passen"

Via Pawshake kunnen huisdierbezitters een dierenoppas vinden voor hun huisdier. Het staat een dierenoppas vrij te kiezen op welke dieren hij past. Bij slechte beoordelingen kan Pawshake het profiel verwijderen. Pawshake biedt een verzekering aan voor zowel het gasthuisdier als de dierenoppasser.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Pawshake

PeoplePerHour

"Getting a quick Job done! has never been easier"

PeoplePerHour beschikt over een groot aantal freelancers. Opdrachtgevers kunnen via de website aangeven voor welke opdracht zij een freelancer zoeken en kunnen vervolgens geschikte freelancers bekijken met achtergrondinformatie, ervaring, locatie en uurtarief. Opdrachtgevers kunnen contact opnemen met een freelancer. De opdracht kan uitgevoerd worden wanneer de opdrachtgever een voorschot betaald heeft. Na afronding van de opdracht door de freelancer dient het overige deel betaald te worden door de opdrachtgever en kan de opdrachtgever de freelancer beoordelen door het geven van sterren.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van PeoplePerHour

Planet Interim

"Planet Interim matcht interim opdrachten met interim professionals"

Planet Interim helpt interim en freelance professionals om direct met opdrachtgevers in contact te komen. Na gratis registratie kun je door opdrachtgevers gevonden worden en eenvoudig reageren op interim opdrachten. Opdrachtgevers kunnen per maand 10 opdrachten kosteloos plaatsen. Vanaf de 11e tot en met de 50e opdracht betaal je slechts € 4,95 servicekosten per opdracht.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Gebruikersovereenkomst van Planet Interim

Postmates

"The best of your city delivered in minutes"

Het platform Postmates verbindt klanten met zelfstandige lokale bezorgers die van alles bezorgen van winkels en restaurants op korte termijn. Postmates biedt enkel informatie en een methode aan om bezorgdiensten aan te bieden en te verkrijgen en stelt dat Postmates niet verantwoordelijk of aansprakelijk is voor de bezorgers. Om bezorgdiensten aan te bieden via Postmates, is een minimale leeftijd van 18 jaar vereist. Klanten kunnen via de app of via de website van Postmates een verzoek tot bezorging doen door de locatie en wensen/instructies in te vullen. Indien klanten vragen hebben, kunnen zij gebruik maken van de helpfunctie. De bezorgers kunnen werken wanneer zij willen en zelf kiezen met welk vervoersmiddel zij de bezorgdiensten uitvoeren (lopend, met de auto, met de scooter of met de fiets). Postmates is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Postmates

Prolific

"Bringing people together to power the world's research"

Prolific helpt onderzoekers om deelnemers te werven voor academisch werk zoals onderzoek of online experimenten. Deelnemers dienen een aantal vragen te beantwoorden voordat zij deel kunnen nemen aan het platform. Deelnemers kunnen geld verdienen voor zichzelf of het geld dat zij verdiend hebben, doneren aan een goed doel.   

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Prolific

RatedPeople

"The home you deserve. Sorted"

RatedPeople is een website waarop opdrachtgevers klussen in huis kunnen aanbieden zoals bijvoorbeeld schoonmaakklussen of badkamerreparaties. Een 'Homeowner' komt vervolgens in contact met een 'Tradesman' en kan daarbij het profiel bekijken met beoordelingen. Na afronding van het werk, kan de opdrachtgever de opdrachtnemer beoordelen aan de hand van het toekennen van sterren en het geven van feedback. Dit platform is beschikbaar in Groot Brittannië.

→ Klik hier voor de link naar de Trade Business Gebruikersovereenkomst
→ Klik hier voor de link naar de Homeowner Gebruikersovereenkomst

Ride

"Life is a Ride, so let’s Ride together!"

Ride is an internet company that mediates between passengers and drivers in Suriname. The company uses its mobile apps to connect passengers in Greater Paramaribo with private drivers, but also with official taxi drivers. 

→ Klik hier voor een link naar de Gebruikersvoorwaarden van Ride 

Rinse

"The highest quality clothing care for every part of your closet"

Klanten kunnen via de app, per sms of via de website van Rinse een bestelling met tijdsomschrijving en locatie plaatsen om de was op te laten halen, te wassen, te drogen, op te vouwen en weer thuis te laten bezorgen door een zogenoemde ‘Rinse Valet’. Rinse Valets zijn in dienst van Rinse op basis van een parttime arbeidsovereenkomst. Rinse is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Rinse

Roamler

"Verdien geld op jouw manier. Werk waar en wanneer je maar wilt"

Roamler biedt verschillend werk aan waaronder het bezoeken van winkels voor merken die willen weten hoe hun producten in de winkels liggen, pakketten bezorgen zoals boodschappen of het installeren van elektronische apparaten zoals een slimme thermostaat. Het is mogelijk om een opleidingsprogramma van Roamler te volgen en daarbij vaardigheden te leren die nodig zijn om de opdrachten succesvol uit te voeren. Via je smartphone bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Voor elke klus is er support en training beschikbaar.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Roamler

Rover

"Love your dog. Live your life"

Rover is een platform dat eigenaren van huisdieren verbindt met dierenoppassers en hondenuitlaters. Zowel huisdiereigenaren als dierenoppassers kunnen een account aanmaken via de app of website van Rover om zo met elkaar in contact te komen door elkaar berichten te sturen die terug te vinden zijn in de inbox. Huisdiereigenaren kunnen de details waaronder de prijs van een aangeboden service bekijken en vervolgens een dierenoppas boeken. De betaling geschiedt via de app door creditcardgegevens in te vullen. Rover is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Rover

Sheprd

"Guaranteed hours. Guaranteed to make a difference"

Sheprd provides safe and reliable rides for kids and gives them access to more opportunities while making hectic family logistics a thing of the past. The smart routing tools will match families with similar rides to create a carpool for the day. All drivers must complete a 2 week training program and must pass background checks en drug screens. The drivers and vehicles are consistently uniformed and branded. Sheprd is available in the United States.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Sheprd

Shiftgig

"Shiftgig is the smartest and easiest way for hourly workers and businesses to connect"

Shiftgig connects businesses with pre-qualified professionals and is available in the United States.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Shiftgig

Snag Work

"On-demand shift work, flexible work & staffing solutions"

Snag Work is an on-demand platform that instantly connects workers with open shifts in restaurants, hotels, and retail storefronts in the United States. We provide workers the hours and flexibility they need to live fulfilling lives while helping businesses eliminate headaches related to turnover, callouts, and surges in demand.

SnoHub

"The future of Snow Clearing is finally here!"

SnoHub connects customers with snow removal contractors. SnoHub manages everything form the initial order, payment and logistics. Contractors will know how much they will earn before accepting the job and will know exactly what to do on each job. They can communicate directly with customers through the SnoHub app. SnoHub is available in the United States.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van SnoHub

Staff Heroes

"Find temp staff fast, on demand"

Staff Heroes is een on demand platform dat werkgevers (business) in de Catering, Hotel, Retail, Logistics, Promotions en Events sector matcht met tijdelijke werknemers (workers looking for temporary jobs). Werknemers kunnen een ‘Hero’ profiel aanmaken en daarbij het soort werk aangeven waar zij naar op zoek zijn en hun vaardigheden, ervaring, talen en een foto toevoegen. Werkgevers en werknemers kunnen via de app of via de website de vraag naar en het aanbod van werk bekijken. Werknemers kunnen zich beschikbaar stellen voor tijdelijke werkzaamheden en werkgevers kunnen een werknemer boeken. De werknemers en werkgevers kunnen elkaar na afronding van de werkzaamheden beoordelen door het geven van sterren. Staff Heroes regelt achteraf de administratie en payroll. Staff Heroes is beschikbaar in Groot-Brittanië.

→ Klik hier voor de link naar Gebruikersvoorwaarden van Staffheroes voor workers
→ Klik hier voor de link naar Gebruikersvoorwaarden van Staffheroes voor business

Streetspotr

"See what happens, wherever you are in the world"

Streetspotr faciliteert een platform waarop klanten zogenoemde 'microjobs' kunnen aanbieden en leden snel geld kunnen verdienen met hun smartphone. Om lid te worden van het platform, is een minimale leeftijd van 18 jaar vereist. Leden van het platform kunnen bieden op deze microjobs of microjobs accepteren. De aangeboden microjobs bestaan bijvoorbeeld uit het checken van een aantal producten in een supermarkt, het maken van een foto van een product of het beantwoorden van vragen. Streetspotr is wereldwijd beschikbaar.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Streetspotr

Street Team

"What’s new?"

Street Team is een platform dat feesten en muzikanten die nieuwe muziek uitbrengen promoot. Actieve buitenmensen kunnen zich aanmelden om mee te werken aan deze promotie. Zij krijgen allereest de klus om plekken in een stad te identificeren, zoals bibliotheken, sportcentra en winkelcentra, waar zij legaal flyers kunnen neerleggen of op kunnen hangen. Voor elk adres dat toegevoegd wordt aan de lijst, krijgt de promotor € 0,50 en na afloop een eenmalig bedrag van € 30,00 voor de moeite bij minimaal 100 correcte adressen. Wanneer Street Team een opdracht ontvangt voor promotie in een bepaald gebied, krijgt de promotor flyers en posters opgestuurd om deze vervolgens te verspreiden. Voor het plakken en verspreiden van de posters ontvangen de promotors geld door van elk verspreide item een foto te maken via de app van Street Team.

SuperBuddy

"Shop online en betaal"

SuperBuddy is een on-demand boodschappen bezorgservice en verbindt als communicatieplatform klanten die levensmiddelen willen laten kopen en bezorgen uit geselecteerde winkels met personal shoppers (Buddy’s) die namens de klanten de geselecteerde levensmiddelen kopen en bezorgen aan klanten. Klanten kunnen een account aanmaken op de SuperBuddy website of via de mobiele app en vervolgens producten uitkiezen van geselecteerde winkels. Daarna kunnen zij de boodschappen via Ideal betalen en betalen zij een extra vergoeding voor de Personal Shopper dienst. Het minimale bestelbedrag is € 10,00. Om Buddy te worden, kun je je aanmelden via de buddy-app of via de buddy-website. Als er een bestelling binnenkomt, krijgt de buddy een melding via de app en de app vertelt bij welke winkel je de bestelling kunt afhalen en waar je hem moet bezorgen. Een parttime buddy werkt in vaste blokken en verdient het minimumloon en een flexbuddy bepaalt zijn eigen werktijden, verdient per boodschap en werkt minimaal 4 uur per week. Superbuddy is beschikbaar in Zwolle en in Utrecht.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van SuperBuddy

Takeaway Taxi

"Your favourite restaurants, delivered to you!"

Takeaway Taxi is an innovation within the hour delivery service for fast food and local restaurants. Takeaway Taxi uses local taxi drivers to make food deliveries and is available in the United Kingdom.

→ Klik hier voor een link naar de Algemene Voorwaarden en de Gebruikersvoorwaarden van Takeaway Taxi

TalMix

"Find your perfect consultant"

TalMix biedt een groot aantal consultants aan met kennis en ervaring op het hoogste niveau. De consultants zijn beschikbaar voor veel verschillende projecten. Opdrachtgevers kunnen een account aanmaken en omschrijven om wat voor project het gaat en welke expertise vereist is. Dit kan bijvoorbeeld een due diligence project zijn waarvoor juridische kennis vereist is. TalMix zoekt daarna naar geschikte consultants. De opdrachtgever ontvangt vervolgens een selectie van geïnteresseerde en geschikte consultants met CV en bijbehorende tarieven. Na het maken van een keuze, kan het project starten. TalMix maakt de factuur en zorgt dat de consultant de betaling ontvangt.  

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van TalMix
→ Klik hier voor de link naar de TalMix Consultant Agreement
→ Klik hier voor de link naar de TalMix Client Agreement

TaskRabbit

"Repair & Refresh Your Home"

Taskrabbit biedt ‘Taskers’ aan voor ‘home services’ aan waaronder bijvoorbeeld verhuizen, schoonmaken, tuinieren en reparaties. Opdrachtgevers kunnen aangeven op welke dag en op welk tijdstip zij gebruik willen maken van een aangeboden service. Taskrabbit zoekt vervolgens naar een gekwalificeerde Tasker. De opdrachtgever kan vervolgens een Tasker kiezen uit een lijst van geselecteerde personen en chatten met de Tasker via de app. De gekozen Tasker zal het werk verrichten en na afronding zal de betaling geschieden via de app. Het platform Taskrabbit is beschikbaar in de Verenigde Staten en in Londen. Het platform Taskrabbit is inmiddels overgenomen door IKEA maar blijft een op zichzelf functionerend bedrijf.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van TaskRabbit

TCA

"TCA, herkenbaar, betrouwbaar & veilig"

TCA is een taxicentrale met zelfstandige chauffeurs. Via een app kan de consument een TCA-taxi bestellen. TCA eist van zijn chauffeurs dat zij een chauffeurskaart hebben, een ontheffing vrije tram- en busbaan, een VOG en een representatieve taxi niet ouder dan zes jaar. Tevens moeten de chauffeurs een psychologische test ondergaan en een interne TCA cursus volgen.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van TCA

Temper

"Lekker verdienen in de horeca en retail"

Via Temper kun je als freelancer aan de slag in de horeca en bepaal je zodoende zelf waar en wanneer je werkt en hoeveel je verdient. Na inschrijving op de website, checkt Temper de werkervaring van de freelancer. Na drie keer werken bij Temper, dient de freelancer een gratis BTW-nummer aan te vragen. Temper helpt bij het aanvragen hiervan en ondersteunt bij de uitbetaling van werk binnen drie dagen. Temper is geen partij bij de overeenkomst tussen de opdrachtnemer en opdrachtgever en houdt zich niet aansprakelijk voor de kwaliteit van het werk van de opdrachtnemer of de opdracht van de opdrachtgever.   

→ Klik hier voor link naar de Gebruikersvoorwaarden voor opdrachtgevers
→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden voor opdrachtnemers
→ Klik hier voor de position paper van Temper t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017

Thuisbezorgd.nl (Takeaway.com)

"Order, Eat & Enjoy"

Op de website van Thuisbezorgd kunnen consumenten maaltijden bestellen van restaurants in de buurt. De consumenten kunnen contant betalen aan de bezorger of online. Thuisbezorgd rekent geen servicekosten, zodat men net zoveel betaalt als bij het restaurant. (Bezorg)klachten dienen bij het restaurant te worden neergelegd, Thuisbezorgd vervult hierbij alleen een bemiddelende rol. Thuisbezorgd heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Thuisbezorgd
→ Klik hier voor de position paper van Thuisbezorgd (Takeaway) t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017

Thumbtack

"From house painting to personal training, we bring you the right pros for every project on your list"

Thumbtack is een online marktplaats die klanten en professionals samenbrengt met betrekking tot het verrichten van veel verschillende soorten service zoals personal training, verhuizen, oppassen en muziek draaien op feestjes. Via de website of app van Thumbtack dienen klanten eerst een korte vragenlijst in te vullen over de service en daarna wordt de opdracht geplaatst. Geïnteresseerde professionals zullen vervolgens betalen om ‘custom quotes’ te sturen naar de klant zodat de klant een overzicht krijgt van een schatting van de kosten, beoordelingen van andere klanten, contact info, een persoonlijk bericht en het profiel van de professional. Naar aanleiding daarvan kan de klant een professional kiezen en inhuren. Thumbtack is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Thumbtack

Tilr

"Skills, meet opportunity"

Tilr fully automates the recruitment process by matching worker skills to job requirements. Tilr matches workers’ skills to job requirements, expanding the worker pool by eliminating traditional keyword matching. Tilr onboards and background checks every Community Member before they begin a job opportunity. It's free to post job opportunities with Tilr. Businesses only pay when workers go to work. Tilr is available in the United States.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Tilr

Toptal

"Trusted freelance talent, ready to join your team"

Toptal connects freelance software developers, designers, finance experts, and project managers with start-ups and companies in Silicon Valley, New York City, Londen, Germany, Japan, Switzerland and more.

TringTring

"TringTring brengt jouw winkel in de hele stad"

'Tringers' bezorgen pakketjes en boodschappen op de fiets. De bezorgklussen worden via een app bij de bezorgers aangeboden. De bezorgers kunnen kiezen wanneer ze werken, krijgen betaald per dienst, kunnen aan de slag zonder verdere training en hebben geen VOG nodig.

Uber

"Ga op weg, de stad ligt aan je voeten"

Uber koppelt particuliere chauffeurs aan reizigers. Wanneer de chauffeurs inloggen op de Uber-app gaan zij akkoord met de verplichtingen en kunnen vervolgens ritten accepteren. Op het weigeren van ritten of het afwijken van de door Uber vastgestelde route kunnen sancties staan. Uber stelt de rittarieven vast en de chauffeur mag alleen een lager tarief overeenkomen. Chauffeurs kunnen hun eigen werktijden bepalen. Chauffeurs moeten een auto met een blauwe kentekenplaat, een boordcomputer en een taxiverzekering hebben. Tevens moeten zij beschikken over een chauffeurskaart en taxivergunning. De Britse rechter heeft in 2016 geoordeeld dat de Engelse chauffeurs zijn aan te merken als 'workers' in dienst van Uber.

→ Klik hier voor het Ubercontract
→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Uber

UberEATS

"Het is Uber, voor jouw favoriete gerechten"

UberEATS zorgt ervoor dat een klant binnen 30 minuten een maaltijd van een plaatselijk restaurant bezorgd krijgt. De bezorgers zijn zelfstandig, werken wanneer zij willen en met welk voertuig zij willen. Dat betekent dat zij zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel, belasting moeten afdragen en een verzekering moeten afsluiten. Uber deactiveert het account wanneer de bezorger structureel een lagere rating heeft dan het gemiddelde in zijn stad, de bezorger een hoge annuleringsrate heeft of zich niet aan de door Uber vastgestelde regels houdt.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van UberEATS

Uber Works

"Find work that works for you"

Uber Works is a platform that connects workers with big and small businesses. Finding new ways to earn and filling your staffing needs are now just a few clicks away. Uber Works is currently live in Chicagoland. They have plans to expand to more areas soon. 

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Uber Works 

Up & Go

"Refreshed home, reliable people, renewed you"

Up & Go makes it easy to book a friendly and reliable cleaning expert. Up & Go is cooperatively owned by professional home cleaners. Every cleaner is a co-owner of Up & Go. They select their partners through an extensive application process, trainings, and trial cleanings. Up & Go is available in New York. 

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Up & Go

Upwork

"Get more done with freelancers"

Upwork is een platform waar freelancers naar projecten kunnen zoeken die bij hen passen en uitnodigingen van klanten kunnen accepteren. De freelancers bepalen zelf waar, wanneer en hoe zij werken. Freelancers worden door Upwork gestimuleerd met ‘fees’ wanneer zij meer werk verrichten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersovereenkomst van Upwork

ViaVan

"Powering Europe’s mobility revolution"

ViaVan matcht passagiers met andere passagiers die dezelfde kant op gaan om taxiritten te delen en de kosten per rit laag te houden. Via de ViaVan-app selecteren passagiers hun haal- en afleverlocatie. ViaVan is beschikbaar in Amsterdam, Londen en Berlijn.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van ViaVan

Victor Cab

"There must be a Victor for you"

Victor Cab is een applicatie ontwikkeld door de Belgische taxisector. Victor Cab werkt uitsluitend met taxichauffeurs met een officiële licentie en koppelt de taxichauffeurs aan passagiers. Via de app krijgen passagiers een nauwkeurige schatting van de prijs met een afwijking van maximaal 1,5 euro die bij aankomst betaald moet worden. Bij aankomst kan de rit met meerdere betaalmethoden afgerekend worden.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Victor Cab

Wag!

"Trusted Dog Walkers in Your Area"

Wag! connects pet parents with dog lovers and walkers in their communities. Wag! performs comprehensive background screenings and guarantees $ 1,000,000 in home insurance. Wag! gives dog walkers the flexibility to be their own boss and work whenever it fits in their schedule. Wag! is available in the United States.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Wag!

Waitr 

"Discover. Order. Eat"

Waitr connects people with delivery drivers to order and deliver great local food from restaurants in their area. A delivery driver picks up, transports and drops the food from local restaurants. The drivers work through the delivery services provider of Waitr, Delivery Logistics LLC. They must be able to work at least 20 hours a week. Waitr is available in the United States. 

→ Klik hier voor een link naar de Gebruikersvoorwaarden van Waitr 

WeHelpen

"WeHelpen maakt helpen en hulp organiseren eenvoudig"

Op de website WeHelpen kan je hulp aanbieden en hulp vragen. Alles is op vrijwillige basis. WeHelpen zorgt dat de vraag en het aanbod bij elkaar komen. WeHelpen is een coöperatie en opgericht door onder andere CZ, PGGM, Rabobank, BureauVijftig en VitaValley.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van WeHelpen

Werkspot

"Vind een professionele vakman voor al je klussen in en om het huis"

Werkspot is een website waarop klanten klussen kunnen aanbieden. Op de aangeboden klussen kunnen de 'vakmannen' reageren en de aanbieder kiest met wie hij in zee gaat. Werkspot.nl controleert de Kamer van Koophandel-inschrijving van de vakmannen en waarborgt de kwaliteit door middel van reviews die klanten achterlaten op de website nadat de vakman zijn klus heeft geklaard.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Werkspot
→ Klik hier voor de position paper van Werkspot t.b.v. het rondetafelgesprek “Werk in de platformeconomie” op 16 november 2017

WerkWeb-Autisme

"Een wegwijzer voor studie & werk bij autisme"

WerkWeb-Autisme gemaakt voor mensen met autisme van 15 jaar en ouder (behorende tot de beroepsbevolking) die willen werken of hun werk willen behouden. Ze zijn ofwel in de laatste fase van hun opleiding (middelbare school, beroeps of HBO/Universitair), werkzoekend of werkend en ze wonen bij hun ouders, zelfstandig (met of zonder begeleiding) of met een partner. Het platform is daarnaast ook gemaakt voor mensen die betrokken zijn bij mensen met autisme, op persoonlijk vlak, werk gerelateerd of als hulverlener. WerkWeb-Autisme is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen, professionals, onderzoeker, zorginstellingen en gemeenten, als opdracht vanuit de werkgroep Arbeidsparticipatie van de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen!

Wingz

"Your favorite driver is waiting"

Via de app van Wingz kunnen passagiers ‘Airport rides’ en ‘Other rides’ tegen een vastgestelde prijs boeken. De rit kan vanaf 2 uur tot een jaar van tevoren geboekt worden. Na elke rit kunnen passagiers de chauffeurs beoordelen. Wingz is beschikbaar in de Verenigde Staten.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Wingz

Withlocals

"Enjoy a city like a local"

Withlocals bemiddelt tussen ‘locals’ en reizigers. ‘Hosts’ kunnen hun 'experiences' en 'skills' aan reizigers aanbieden door het organiseren van evenementen en het bezoeken van lokale activiteiten, waardoor de reizigers kunnen ontsnappen aan massatoerisme. De reiziger en de host kunnen via een app communiceren en een afspraak maken. Withlocals waarborgt haar kwaliteit door middel van controle- en beoordelingssystemen. Withlocals verdient een commissie van 20% op elke boeking. Een host mag maximaal 40 activiteiten per jaar organiseren.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Withlocals

Wonolo

"Thousands of Pre-Screened Workers Ready to Accept a Job in Minutes"

Wonolo connects Wonoloers (independent contractors) with immediate hourly or same day jobs from the biggest and best brands, allowing them to work where they want, when they want, for whomever they want. When a Wonoloer is ready to work, he just opens the app, and he will be send notifications of great new jobs in his area. Finish the job, get a rating, and get paid the same day. The higher the rating, the more jobs one will receive.

→ Klik hier voor de link naar de Independent contractor services agreement van Wonolo

Workpop

"We built Workpop because the entire process of finding a job should be...fun"

Workpop is a hiring platform for small and medium businesses. Workpop was built to be used not only by recruiters, but by every manager that needs to hire in an organization. Workpop specializes in service industry verticals that employ many hourly workers, in which much of the recruiting is done at the store or location, rather than from corporate headquarters. Some of the industries that use Workpop include for example Hotel & Hospitality and Sales & Administrative Agencies. 

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Workpop 

Worksuite

"Je volgende Data Science project begint hier"

Worksuite is bedoelt voor freelancers binnen het domein Data Science. De volgende freelancers kunnen zich aanmelden: Data Scientist, Data Architect, Data Engineer, Machine Learning Engineer, Software Engineer, Data Vizualisation Expert of Data Analist. Toegang krijgen tot het platform is gratis. Het platform is alleen bestemd voor opdrachtgevers en geen intermediairs. Middels een job posting krijgen freelancers inzicht in het project. Opdrachtgevers betalen het tarief dat de freelancer vraagt. Opdrachtgevers dienen via een webmodule een opdrachtgevers verklaring in te vullen zodat ze geen risico lopen voor onverwachte heffingen.

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarde voor inhurende bedrijven van Worksuite

Yoss

"Freelancers are​​​​ the Future of Work"

Yoss is een platform dat bedrijven en freelancers samenbrengt. Yoss biedt bedrijven de mogelijkheid om freelancers met specifieke vaardigheden en expertise flexibel in te huren en freelancers kunnen via Yoss hun diensten aanbieden zoals het geven van juridisch of financieel advies. Yoss is beschikbaar in Frankrijk en zal in 2018 ook actief worden in andere landen.  

Youbahn

"Beschik on demand over talent"

Via Youbahn kunnen opdrachtgevers eenvoudig HBO/WO talenten inhuren voor een vast laag tarief. HBO- en WO-studenten kunnen zich inschrijven bij Youbahn door een aantal vragen te beantwoorden over opleiding en werk. Vervolgens kunnen zij het werkaanbod bekijken en zichzelf on demand inplannen op korte of flexibele jobs bij één of meerdere opdrachtgevers. Voor de eerste klus komt Youbahn bij je langs voor de identificatie en het ondertekenen van de uitzendovereenkomst. De uitzendkracht wordt ingeschaald op basis van de binnen de branche geldende cao of het personeelsreglement van de opdrachtgever. Opdrachtgevers betalen een vast tarief per gewerkt uur van €16,75 (of €18,75 indien de organisatie valt onder cao Schoonmaakbedrijven of de cao Kinderopvang).

→ Klik hier voor de link naar de Algemene Voorwaarden van Youbahn

YoungOnes

"Join YoungOnes en word eigen baas"

YoungOnes is een online platform, waarbij je als freelancer kunt werken. In de logistiek, in de horeca, in een winkel of op evenementen. De freelancer bepaalt zelf waar, wanneer en voor welke opdrachtgever je een klus oppakt. Opdrachtgevers kunnen bij YoungOnes een geschikte freelancer boeken voor een klus zonder tussenkomst van een uitzendbureau en kunnen zelf het uurtarief bepalen. YoungOnes zorgt automatisch per opdracht voor een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer. 

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden voor opdrachtnemers
→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden voor opdrachtgevers 

YourMechanic

"Car Care Made Easy"

Book a service online and our mechanics will come to your home or office to service your car. YourMechanic makes the entire process easy for you. Using the website and mobile app, you can access the maintenance schedule of all your cars, get a fair and transparent price, book an appointment, make payments, access service history and get maintenance reminders. And since they don’t have the overhead cost of a shop, we are able to charge less while providing a convenient service.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van YourMechanic

Your Private Butler

"We are at your service. We are Butler"

Via de app van Your Private Butler kunnen particulieren iemand inhuren om taken zoals tuineren of oppaswerk voor je te laten doen. Via de app kunnen particulieren een aanvraag indienen en “Butlers” in de buurt kunnen de aanvraag bekijken en aanvaarden. Your Private Butler is beschikbaar in België.

→ Klik hier voor de link naar de Gebruikersvoorwaarden van Your Private Butler

YunoJuno

"The perfect freelancer, every time"

Via de website of app van YunoJuno kunnen bedrijven beschikbare freelancers zoeken die zich aanbieden voor verschillende projecten zoals marktonderzoek en social media projecten. Indien de perfecte freelancer gevonden is, kan het bedrijf de freelancer een contract aanbieden met daarin de startdatum, duur en tarief van de opdracht. Als de freelancer de opdracht geaccepteerd heeft, kan de boeking beheert worden via de app of website. YunoJuno is beschikbaar in New York en in Londen.

Zemcar

"The Safest Rideshare for Families on the Go"

Zemcar provides transportation options for families and their children. Families can build their own circle of trusted drivers, interview potential drivers and set up backup drivers in case of any last minute cancellations through the app. Zemcar is available in the United States.

→ Klik hier voor de Gebruikersvoorwaarden van Zemcar